Ciorba de ştevie sau de lobodă este o mâncare pe care o facem primăvara şi vara şi ne place să o mâncăm adesea rece.
Loboda de exemplu este una dintre vedetele sezonului, nu numai datorită gustului dar şi beneficiilor uimitoare pe care le are.
Loboda este un bun purificator al sângelui, culoarea roşietică fiind dovada existenţei unor antioxidanţi puternici.
I. Reţeta Ciorbă de ştevie sau lobodă
1. Ingrediente
a) 1 kg ştevie sau lobodă;
b) 1 legătură leuştean;
c) 1 l borş sau sare de lămâie;
d) 2 ouă;
e) 1 legătură ceapă verde;
f) 100 g orez.
2. Ciorbă de ştevie sau lobodă – Mod de preparare
1. spălăm foarte bine loboda sau ştevia, foaie cu foaie sub jet de apă rece;
2. tocăm mărunt frunzele;
3. le punem la fiert;
4. adaugăm ceapa verde;
Dacă vă place cu orez:
5. spălăm bine orezul;
6. adăugăm orezul în oală;
7. fierbem totul circa 20 minute;
8. turnăm borşul;
9. adăugăm sare după gust;
10. într-o farfurie batem ouăle;
11. turnăm ouăle peste ciorbă (în ploaie);
12. tocăm leuşteanul mărunt;
13. la final adăugăm leuşteanul în ciorba de lobodă sau ştevie.
Poftă bună!
Aşa arată Ciorba de lobodă
↗ Sau poate preferi Mâncarea de ştevie