Cremă de ciocolată

Pentru cei ce poftesc o ciocolată de casă, respectiv o alternativă ceva mai puţin concentrată şi mai tare decât tabletele sau batoanele foarte dulci, le recomandăm crema de ciocolată. Alături de unt, lapte şi frişcă, din ciocolată brută vom obţine o cremă fină şi uşoară ce poate fi consumată ca un desert periodic.

Crema de ciocolată se prepară extrem de simplu şi se porţioneză în castronaşe, pahare etc. Aceasta se consumă rece.

Reţeta Cremă de ciocolată

Ingrediente

– 200 gr. unt
– 200 gr. zahăr pudră
– 100 gr. ciocolată
– 1 ceaşcă lapte dulce
– 200 gr. frişcă.

Cremă de ciocolată – Mod de preparare

Pentru început se freacă untul cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi ciocolata topită în prealabil cu o ceaşcă de lapte şi se amestecă relativ repede ca să nu se taie.

Cremă de ciocolată

Când s-a omogenizat compoziţia, se adaugă frişca şi se amestecă uşor pentru încorporarea acesteia. La final turnăm crema de ciocolată, de preferinţă, în cupe adânci şi le punem în frigider pentru a fi servite rece ulterior.



Cremă de ciocolată publicat: 2020-07-18T08:44:59+02:00, actualizat: 2020-07-18T09:33:58+02:00 by Reţete începători