Ştiu că mămăliga pe cât este de banală nu iese mereu bine la toată lumea, dar credeţi-mă dacă veţi respecta cantităţile nu veţi da greş niciodată. La început şi eu am greşit-o, acum însă nu mai sunt probleme :).
Ingrediente
– 500 gr. mălai
– 2 linguri ulei
– 500 ml apă
– sare
– 200 gr. brânză sărată
– 400 gr. smântână
Mămăligă cu brânză şi smântână – Mod de preparare
Într-un ceaun fierbem apa cu sarea până dă în clocot, apoi adaugăm uleiul. Cernem mălaiul şi îl turnăm pe tot odată, facem apoi cu făcăleţul două moviliţe şi îl lăsăm aşa la fiert 20-25 minute.
După aceste minute începem să amestecăm cu făcăleţul spre pereţii ceaunului ca să nu se facă cocoloaşe. Între timp pregătim o farfurie întinsă iar la final răsturnăm mămăliga. Se serveşte cu smântână, brânză sărată cubuleţe sau răzuită, brânză Fagaraş etc.