Tortul, acest produs fin de cofetărie atât de îndrăgit de noi toţi, oferă cofetarilor nenumărate ocazii pentru a-şi pune în practică imaginaţia.
Forma, compoziţia, ornarea şi culorile fac diferenţa între torturile create, obţinând adesea uimitoare unicate!
Eu oare cum să-mi ornez tortul de data aceasta?
1. Stabilieşte ce tort vrei să faci
1. alege tipul de tort;
2. concepe modelul ornamentului;
3. alege elementele pentru ornament.
Modele de tort (1)
2. Alege ornamentele tortului
Pentru ornamente se pot folosi:
a) ciocolată topită;
b) glazură topită;
c) pudră de cacao;
Modele de tort (2)
d) ciocolată neagră;
e) ciocolată clasică răzuită;
f) fulgi de cocos;
g) felii de fructe;
h) fructe mici întregi;
Modele de tort (3)
i) frişcă;
j) fructe confiate;
k) bomboane;
l) biscuiţi;
m) nuci;
Modele de tort (4)
n) beţişoare;
o) biluţe colorate;
p) flori;
r) frunzuliţe comestibile sau doar de ornament;
s) figurine comestibile sau doar de ornament;
Modele de tort (5)
t) figurine comestibile din napolitană;
u) flori din vafă;
v) fondante;
x) foi icing;
y) toppere etc.
Modele de tort (6)
Totul este să impresionezi atât sărbătoritul cât şi invitaţii cu un ornament surpriză!